20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Cinci idei de amenajare
pentru o baie spaţioasă şi confortabilă

Ramely Bathroom

      Baia nu este numai încăperea dedicată igienii personale, ci şi cea în care ne relaxăm după o zi lungă şi obositoare sub duş sau în cadă, dorind să petrecem timp cu noi înşine sau în care ne ne aranjăm înaintea unei ieşiri în oraş.Suprafeţele generoase oferă posibilităţi nelimitate de design interior, în funcţie de dorinţele şi viziunea proprie. Îţi punem la dispoziţie 5 idei şi sfaturi utile de amenajare a băii, astfel încât să te bucuri de rezultate peste măsura aşteptărilor:

Apelează la soluţii creative pentru a spori spaţiul disponibil din baie. Pe lângă variantele clasice de depozitare sub forma dulapului sau a sertarelor montate sub lavoar, poţi opta pentru coşuri din răchită sau ratan pentru prosoape. Totodată, poţi crea câteva nişe în perete, fie deasupra căzii, fie deasupra lavoarului, acolo unde, alături de oglindă, ar fi o poziţionare deosebit de utilă într-o baie ceva mai îngustă sau în care mobilierul limitează opţiunile de mişcare. De asemenea, poţi utiliza un dulap cu oglinzi integrate, un concept 2 în 1 foarte practic. O oglindă supradimensionată va lăsa impresia că spaţiul pare mai mare decât este în realitate.

Dă-ţi frâu liber imaginaţiei şi alege să-ţi amenajezi baia într-o manieră cât mai inedită. Dacă vrei să ieşi din tipare şi să renunţi la a mai folosi gresie şi faianţă, poţi încerca câteva alternative rezistente şi creative, cu un puternic impact la nivel vizual: tapetul rezistent la umiditate, podeaua epoxidică, panourile murale decorative pentru spaţiile umede, dar şi plăci decorative din ciment, ce pot fi integrate fie ca accent pe pereţi, fie pentru a delimita o anumită zona (cum e cea de igienă), de alta (precum cea de relaxare). Chiar şi pietrele naturale sunt în vogă atunci când vorbim de decoraţiunile interioare. Pe lângă aspectul plăcut şi rafinat, piatra naturală are şi avantajul de a fi utilă, durabilă şi de calitate.

Montează elemente de iluminare potrivite în baie. Corpurile de iluminat laterale sunt recomandate, întrucât lumina din laterial luminează mai bine camera, creează un sentiment de căldură şi oferă un plus de intimitate, permiţând separarea optică a zonelor individuale. Un element foarte important în baie este fereastra, care îmbunătăţeşte ventilaţia şi permite contactul cu lumina solară. Baia ar trebui să aibă o culoare cât mai caldă. Dacă te decizi asupra unei anumite culori, ţine seama de faptul că unele pot modifica optic obiectele. Ai grijă ca mobilierul, pardoseala şi pereţii sau, în caz contrar, faianţa şi gresia să se afle într-o strânsă armonie din punct de vedere cromatic şi vizual, ţinând cont de faptul că paleta de culori folosită pentru baie are o mare influenţă în crearea atmosferei şi a stării tale de bine.

Optează pentru o baie modernă, ce aduce un aer simplist şi dă senzaţia unui spaţiu ordonat şi curat. O astfel de baie se remarcă prin utilizarea modelelor geometrice, liniilor drepte şi a culorilor minimale. În aranjarea unei astfel de băi, este foarte importantă alegerea unui mobilier elegant şi impunător, în culori cât mai naturale sau în nuanţe de gri, negru şi argintiu – de preferat cu un design cât mai minimalist. Spaţiul trebuie să fie bine organizat şi să aibă o lumină naturală. Poţi adăuga şi un pic de verdeaţă, pentru a accentua atmosfera naturală a băii.

Inspiră-te din regulile de amenajare în stil Feng Shui. Aceste reguli vorbesc despre nevoia de a decora baia în nuanţe pastelate (gri, bej, crem, alb sau albastru deschis), în timp ce culorile tari pot fi folosite doar pentru partea de jos. Lemnul, piatra şi marmura ajută la menţinerea unei energii pozitive. Aşezarea unei plante în baie ajută la echilibrarea energiilor din încăpere. Optează pentru spaţii de depozitare comportimentate, pentru a păstra baia curată şi aerisită. Poziţionează oglinda faţă în faţă cu uşa de la intrare, pentru a permite ca fluxul de energii pozitive să se răspândească în toată casa.

Magazinul nostru de mobilă din Iași îţi pune la dispoziţie o gamă variată de opţiuni în ceea ce priveşte amenajarea băii, în aşa fel încât să te bucuri de cea mai bună calitate, durabilitate, dar şi de eleganţă şi confort. Contactează-ne pentru informaţii suplimentare şi comenzi la numărul de telefon: 0751 166 240.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *