Idei de amenajare cu stil a unei bucătarie închise versus open space

Fie că ești o persoană pasionată de gătit sau această activitate nu se numără printre hobby-urile tale, bucătăria este o încăpere foarte importantă din locuința ta. Aici îți începi diminețile cu un mic dejun rapid și închei ziua cu o cină copioasă. Astfel, decorul din acest spațiu trebuie să fie echilibrat, armonios și foarte bine organizat.

Design-ul variază în funcție de felul în care bucătaria este compartimentată față de restul camerelor din locuință. În acest articol, ți-am pregătit câteva sugestii despre cum poți să amenajezi o bucătarie în funcție de tipul său: open space sau spațiu închis.

Open space

Amenajarea unei bucătării tip open space are numeroase avantaje atât pentru pasionații de arta culinară, cât și pentru cei cărora le place să găzduiască mese în familie sau cu prietenii. O astfel de încăpere îți oferă mult mai mult spațiu pentru gătit, dar creează și o legătură elegantă cu spațiul de luat masa. În plus, ai ocazia să pregătești preparate inedited în compania prietenilor, iar  ce vor asista la spectacolul culinar.

Pentru spațioase, un blat tip insulă, care desparte bucătăria de living este cel mai potrivit. În plus, e astfel de insulă nu are doar rolul unui bufet pentru prepararea mâncării,  ci este  și un spațiu de depozitare pentru diferite condimente, fructe sau alte alimente preferate pe care vrei să le ai mereu la îndemână. Alături de aceasta s-ar integra perfect în încăpere un set de mobiler alb din pal melaminat, Fabiana, care include un blat de lucru pentru zona cu perete, un dulap cu spațiu pentru chiuvetă și dulapuri sectoriale pentru depozitat diverse alimente.

 Un alt element potrivit pentru o bucătărie de tip open-space este un bar, care delimitează elegant perimetrul dintre camere, dar care este și foarte practic pentru că poate fi folosit ca bufet suplimentar.

Bucătăria închisă

În comparație cu o bucătărie open space potrivită pentru case sau apartamente spațioase, una închisă este potrivită pentru apartamentele sau casele mai mici și este ideală pentru pasionații de arte culinare cărora le place să gătească singuri, în liniște.

O astfel de separare a bucătăriei față de restul casei protejează ambientul locuinței de activitatea desfășurată acolo și în special de mirosurile preparatelor gătite, Totuși este foarte important ca acest spațiu să aibă o hotă pentru că aerisirea trebuie să fie constantă și puternică în fiecare zi.

Printre pisele de mobilier potrivite pentru o astfel de bucătărie se numără: o masa dinnig din stejar wotan din gama Bolast ideală pentru 4 sau 6 persoane și scaune din piele ecologică maro camelImperia. Piesa centrală perfectă este un dulap cât mai compact și practic precum vitrina albă din stejar Craft Auriu – Lanzette. Vitrina are incorporate două sertare, un dulap și un spațiu deschis de depozitare pentru veselă sau condimente

Este foarte important ca majoritatea pieselor de mobilier dintr-o bucătărie închisă să aibă nuanțe de alb sau de culori cât mai deschise pentru că acestea dau senzația că încăperea este mult mai aerisită și mai mare decât este de fapt.

Indiferent că ai de amenajat o bucătărie open space sau una închisă trebuie să profiți de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție, iar pentru a lucra eficient încă de la început trebuie să te decizi ce formă vrei să aibă poziționarea pieselor de mobilier din această cameră, fie în formă de „L”, fie în forma „U”. Cele două forme te ajută să îți aranjezi cât mai bine spațiul, în funcție de dimensiunile, stilul și construcția arhitecturală a încăperii, iar dacă ai nevoie de schițe, sugestii sau alte recomandări, echipa noastră de cosilieri îți stă la dispoziție la numărul de telefon 0783 160 080.