Amenajarea biroului în funcție de job-ul pe care îl ai în vremuri de pandemie

Deja de un an, pentru mulți dintre noi dormitorul sau living-ul a devenit spațiu de lucru pentru că pandemia ne-a forțat să lucrăm de acasă. Totuși, camera unde îți desfășori activitatea zilnică trebuie să fie una primitoare, dar și stilată. Elementul central pe care cade accentul este biroul. Dacă acesta este unul confortabil și tu te vei simți bine și vei da randament la job. Astăzi, ți-am pregătit câteva sfaturi utile despre amenajarea biroului în funcție de domeniul de activitate în care lucrezi.

1. Domeniul juridic (avocați)

Printre caracterististicle de bază ale unui avocat se numără organizarea și bunul gust. Biroul acestuia trebuie să ofere cât mai mul spațiu de depozitoare pentru toate documentele și cărțile sale. Asta înseamnă ca va avea nevoie de o masă de birou generoasă precum cea din Stejar Sonoma de la Vendi, de câteva etajere în același stil din Stejar Sonoma de la Teyo și de o eventuală bibliotecă. Acestea împreună cu toate obiectele decoractive din încăpere trebuie amenajate într-un stil simetric pentru a păstra un echilibru vizual al tuturor elementelor.

2. Domeniul medical (terapeut / psiholog)

Un psiholog are menirea de a identifica anumite probleme ale pacientului și de a-l ajuta pe acesta să găsească răspunsuri la întrebări care-l tulbură sau care îi pot schimba percepția în privința anumitor situații. De aceea, astfel de discuții trebuie să se desfășoare într-un meniu cât mai primitor și relaxant. Printre piesele de mobilier necesare unei astfel de încăperi se numără: o canapea, un fotoliu ca cel din catifea maro de la Erol, un birou de dimensiuni medii precum cel din Grafit/Stejar Artisan de la Rioma și un scaun confortabil.

3. Învățământ (profesor)

Biroul unui profesor este amenajat întotdeauna într-un stil clasic, „old school”cu o bibliotecă generoasă, etajere și un birou pe măsură, toate din lemn masiv Printre culorile din paleta cromatică din acest spațiu se numără tonurile de bej sau maro. În acest sens, etajera piramida din stejar sonoma Norah este elementul de mobilier perfect pentru depozitat cărțile, fișele de lectură și restul temelor primite de la elevi de-a lungul semestrului.

4. Construcții / imobiliare (arhitect)

Un arhitect trebuie să aibă un birou de tip open space adică doar cu masa propriu-zisă de birou și un scaun confortabil, fără alte elemente de mobilier care ar pute încărca locul. Acesta are nevoie de cât mai multă lumină și spațiu pentru a putea lucra eficient la schițele proiectelor sale. Nuațele de alb sau gri sunt cele mai potrivite pentru amenajarea acestei camere.

5. Content Writer / Copy Writer (scriitor)

Un scriitor are nevoie de un ambient cât mai plăcut, care să-l inspire și să îi sporească creativitatea. Totuși, piesele de mobilier alese trebuie să aibă și un rol practic. Cea mai importantă este masa de birou, pe care trebuie să îi încapă laptopul, cărțile inspiraționale și foile de lucru. În plus și scaunul acestuia trebuie să fie unul confortabil atât pentru coloană, cât și gât pentru că știm cu toții că atunci când le vine acestora inspirația nu se mai dezlipesc de la laptop. Iar multe ore de stat la birou pot dăuna sănătății. Un scaun care le poate veni în ajutor acestora este cel de tip fotoliu de birou pe albastru sau negru de la Elmas. Are înalțime reglabilă a șezutului și este potrivit şi pentru podele de lemn sau parchet laminat.

6. Artist vizual – Fotograf / Grafician / Web Designer

La fel ca arhitectul și designerul grafic are nevoie de o încăpere cât mai luminoasă și spațioasă. Deoarece petrece foarte multe ore în fața calculatorului, biroul acestuia trebuie poziționat în așa fel încât să beneficieze de o cantitate cât mai mare de lumină naturală pe timp de zi, iar pe timp de noapte este necesar ca lumina să fie albă și intensă, astfel încât să nu îi fie suprasolicitată vederea.

7. Domeniul IT

Un programator are nevoie de o masă de birou cât mai generoasă pe care să îi încapă un monitor de dimensiuni mari sau două normale. Unul care se încadrează în aceste standarde este cel de stejar artisan pe alb mat de la Andreo. Pe lângă acesta, un IT-ist are nevoie și de un scaun de gaming mare în care poate sta confortabil 8 ore pe zi, cât timp lucrează la calculator. Lumina din încăpere trebuie să fie una rece, dar cât mai slabă pentru a nu îi obosi și mai mult ochii. Printre nuanțele potrivite de mobilier din camera sa se numără cele de maro, bej, gri sau alb.

Indiferent de domeniul în care activezi, noi avem piese de mobilier calitative și elegante,  perfecte pentru amenajarea oricărui birou. Contactează-ne la numărul de telefon 0783 160 080, spune-ne tematica și stilul pentru care optezi, iar noi îți amenajăm un birou confortabil și primitor, exact ce ai nevoie pentru o zi de lucru remote.