20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Care e cel mai potrivit scaun de birou pentru tine?

Fie că încă lucrezi de acasă sau mergi la birou, cu siguranță petreci cel puțin 7-8 ore pe zi în scaunul din fața calculatorului sau faci alte tipuri de activități cotidiene, care necesită să stai jos, la un birou. De aceea ai nevoie de un scaun cât mai potrivit și confortabil pentru a avea o postură corectă mereu. 

De-a lungul timpului, medicii specialiști au demonstrat că în timp poți avea probleme grave de sănătate dacă folosești un scaun nepotrivit în activitățile tale zilnice, ducând la dureri musculare sau chiar schimbări de postură. Astfel, recomandarea specialiștilor pentru o postură corectă în urma căreia poți da și randament sau poți fi mult mai productiv la job este următoarea: tălpile picioarelor trebuie să atingă podeaua, iar spatele să rămână sprijinit de spătar, în timp ce genunchii și coatele sunt îndoite la 90 de grade, umerii sunt relaxați, iar antebrațele sunt așezate parael cu podeaua. 

Așadar, există numeroase modele de scaune de birou, care îți asigură o poziție cât mai corectă și te ajută să stai și confortabil, cât timp lucrezi, precum: fixe, rotative, pliante, directoriale, ergonomice, profesionale, pentru copii sau de gaming. În continuare, ți-am pregătit un top al celor mai eficiente și potrivite tipuri de scaune în funcție de activitatea pe care o derulezi. 

1. Scaune directoriale rotative pentru business office

Scaunele ideale pentru cei care își petrec o mare parte din zi la birou sunt cele ergonomice, fiind și potivite pentru spate.

De asemenea, un bun scaun de birou este confecționat dintr-un material de o calitate cât mai înaltă, precum plasa elastică, cu ajutorul căreia se evită supraîncălzirea și care conțin suporturi din plastic pentru șezut sau pentru menținerea poziției corecte. Există și modelele mai elegante din piele naturală, piele ecologică sau material textil, care dau o notă de eleganță oricărui birou.

O caracteristică importantă a acestor scaune este capacitatea de a fi ajustate în funcție de nevoile tale. În acest sens, cel mai potrivit este cel care are opțiunea de a-ți ajusta înălțimea și adâncimea șezutului, care susține curbura în formă de „S” a coloanei vertebrale și care permite înclinarea spătarului. Spre exemplu, un scaun ideal pentru cei care petrec multe ore pe zi la birou este cel directorial, ce are mai multe opțiuni de ajustabilitate precum modelul ergonomic rotativ negru AERO PRO sau cel pe albastru NEXT PDH. Ambele sunt o combinație perfectă dintre știință și ergonomie, cu zone flexibile care asigură o susținere constantă a brațelor, spatelui și a zonei lombare. Spătarul acestora este tapițat cu plasă „mesh”, un elastic de calitate rezistent în timp, care se mulează și se adaptează automat pe spatele fiecărui utilizator, asigurând aerisirea necesară a corpului în timpul utilizării.

Atât modelul AERO, cât și NEXT au numeroase caracteristici care asigură un confort ridicat precum:

 • Suport lombar reglabil și tetieră reglabilă
 • Mecanism SYN, blocabil în poziție avansată, ce oferă libertate de mișcare, ajustabilitate și o postură ergonomică corectă
 • Brațe reglabile 2D sau 3D
 • Ajustare facilă cu ajutorul unei singure clapete, poziționată ergonomic.
 • Tensiunea spătarului este reglabilă (cu ajutorul unei rozete) la intensitatea dorită.
 • Posibilitate de blocare și deblocare a spătarului.
 • Mecanism sincron. 
 • Reglare înălțime șezut.
 • Suport lombar reglabil vertical
 • Șezut curbat ergonomic (nu obstrucționează circulația sângelui în picioare).
 •  Brațe cu top din poliuretan moale reglabile vertical.
 • Tetieră reglabilă vertical.
 •  Cadru spătar din polipropilenă.

2. Scaune de birou potrivite pentru cei care lucrează de acasă

Persoanele care lucrează de acasă sunt deja în confortul propriei locuințe, însă petrec oricum minim 8 ore în fața calculatorului și au nevoie să stea cât mai relaxat. Scaunele potrivite pentru aceștia sunt tot cele ergonomice ca cel rotativ TESLA Mesh PDH Verde. Acesta are un design modern și este dedicat persoanelor care apreciază funcționalitatea, identitatea și originalitatea.

Fiind accesorizat cu un mecanism de calitate, ușor de ajustat, TESLA este un scaun extrem de versatil, ce oferă un grad ridicat de confort pe parcursul întregii zile de lucru. 

3. Scaune potrivite pentru copii

Copiii sunt nevoiți să petreacă câteva ore la birou, după școală, pentru a-și face temele și trebuie să aibă o postură cât mai corectă, când fac asta pentru a nu întâmpina probleme de coloană mai târziu. În portofoliul Ramely, avem și scaune rotative special create pentru copii, precum cel SELVA în nuanțe de albastru/crom. Este cofecționat din piele ecologică și metal, are o înălțime a șezutului reglabilă și un design modern, elegant, potrivit în orice tip de dormitor al celor mici.

4. Scaune profesionale de gaming

Gamerii sunt unii dintre cei care petrec ore bune în fața monitoarelor în lumea virtuală a jocurilor video. Recomandarea noastră pentru aceștia este un scaun ergonomic Ergohuman, potrivit pentru utilizare intensivă. Este ideal pentru utilizatorii care petrec într-un scaun de birou mai mult de 6 ore pe zi. Șezutul și spătarul sunt acoperite cu material mesh, care asigură o aerisire corespunzătoare a pielii, iar începând de la tetiera 2D, până la brațe, toate accesoriile pot fi reglabile.

De asemenea, Ergohuman are o estetică avansată, un design plăcut și multe funcționalități ajustabile, după nevoile fiecăruia, putând fi folosit intens 24/7. Acesta utilizează un mecanism de înclinare sincron în două puncte, care la rândul său oferă o ajustare personalizată pentru aproape orice utilizator. 

În plus, sistemul de comandă al mecanismului se poate realiza de la o singură clapetă pentru toate cele trei funcții ale sale

 • Înălțimea scaunului 
 • Adâncimea șezutului (șezutul este culisant – adâncimea lui este reglabilă)
 • Blocarea și deblocarea spătarului (pentru balans). 

5. Scaun pentru relaxare / citit

În momentele de relaxare, când vrei să te refugiezi cu o carte sau să vizionezi un serial bun, trebuie să ai parte de tot confortul de care ai nevoie după o zi obositoare. Scaunele potrivite pentru astfel de activități sunt cele de tip fotoliu balansoar din lemn masiv de pin crem SIVERT sau fotoliul cu taburet din catifea ciocolatie LAGER.

Așadar, indiferent de activitatea pe care o derulezi, trebuie să ai un scaun confortabil pentru a te putea relaxa și a da randament, iar dacă ai nevoie de mai multe recomandări sau idei despre produsele potrivite pentru spațiul tău, îi poți contacta pe consilierii noștri dedicați la numărul de telefon 0783 160 080.