20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Ce culori de mobilier ar trebui alegi în funcție de cameră

Atunci când te muți la casă nouă, sau vrei să o redecorezi total pe cea actuală, trebuie să te asiguri că fiecare cameră te reprezintă. Iar, când alegi și o paletă de culori potrivită, se creează o întreagă armonie în acest spațiu. Dacă nu vrei să apelezi la un designer de interior, noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi utile, despre nuanțele de mobilier potrivite pentru fiecare încăpere.

1. Livingul, camera de oaspeți

Pentru că livingul este camera de zi, unde îți primești invitații sau îți petreci cea mai mare parte a timpului, aici este locul perfect în care îți poți pune amprenta, în ceea ce privește design-ul de interior. Tendința generală este de a alege nuanțe mai puternice, precum tonurile de verde smarald, mov închis, castaniu, corai sau albastru cobalt, pentru textura canapelei, obiectele de mobilier și finisajele.

De asemenea, pentru a echilibra toate aceste palete de culori, este recomandat să optezi pentru pereți albi sau gri, iar pentru pardoseală tonuri complementare, la fel ca piesele de decor.

2. Dormitorul, oaza ta de relaxare

Nu-i așa că dormitorul este spațiul tău cel mai de preț? Aici poți interveni cât de mult poți, pentru că, pe lângă recomandările anterioare, dorințele și nevoile tale sunt singurele de care trebuie să ții cont. Acesta este spațiul destinat odihnei și relaxării și îl poți personaliza cu elemente cât mai speciale.

În acest sens, dacă optezi pentru un pat din lemn masiv de fag, în nuanțe clasice, precum cel din gama Marius, poți armoniza totul cu o pardoseală în nuanțe deschise de gri sau bej.

3. Baia, combinație de nuanțe

Cea mai importantă regulă în amenajarea băii, este mixul dintre o culoare neutră și una deschisă, plus un ton de contrast. Spre exemplu, poți alege plăci de ceramică albe sau bej care se vor armoniza cu nuanțe de mobilier albastre, gri sau violet.

De asemenea, îți recomandăm să optezi și pentru roșu sau turcoaz pentru accesoriile  (comode, dulapuri etc) dintr-un astfel de spațiu, dar și pentru piese de pardoseală, care au un aspect de beton nefinisat. În acest mod, vei crea un design variat, dar totuși special și personalizat.

4. Camera copilului, leagănul copilăriei

În camera sa, copilul are nevoie să se simtă în siguranță când este mai mic și că se poate relaxa și studia în liniște când ajunge la școală. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru nuanțe calde în această încăpere, cu excepția  tonurilor de roșu. Ele pot fi asociate cu pericolul și agitația, astfel încât, această culoare nu ar fi deloc potrivită într-un asemenea spațiu. În schimb, pereții portocalii, verzi sau galbeni, pot fi accesorizați foarte ușor, cu piese de mobilier monocrome, albastre sau albe

5. Bucătăria, oaza de arome culinare

Pentru a păstra o armonie cu restul locuinței, îți recomandăm ca în bucătărie să optezi pentru nuanțe neutre de alb, bej sau gri deschis, pentru culoarea pereților, iar piesele de mobilier alese să fie în tonuri cât mai simple, de alb. În acest caz, ideale pot fi seturile întregi de mobilier, precum cele de la Prado, din pal melaminat, care conțin atât un ansamblu de piese inferioare, cât și pe cele superioare, iar separat poți achiziționa un blat din aceeași paletă de gri sau negru deschis, la fel ca pereții sau pardoseala.

În final, cel mai important este să creezi un spațiu uniform și primitor, unde tu și familia ta puteți servi masa cu zâmbetul pe buze.

Așadar, fie că ții cont de ultimele tendințe din design interior sau nu, trebuie să te asigur că dai personalitate fiecărei camere în parte. Culorile, sunt cele care pot da viață acestora, iar dacă le alegi cum trebuie, poți crea o locuință armonioasă, care inspiră frumusețe și veselie încă de la intrare.

Planurile tale, împreună cu echipa noastră de profesioniști, care îți pot recomanda piesele de mobilier ideale, îți pot contura casa visurilor tale: 0783 160 080.