20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Cum amenajezi cu stil o bucătărie de tip open space

Indiferent dacă eşti sau nu pasionat de arta culinară, bucătăria este un spaţiu vital pentru locuinţa ta. Amenajarea acesteia depinde de mai mulţi factori, însă felul în care alegi să o pui în valoare ţine strict de preferinţele personale. Extrem de populară în ultima vreme, bucătăria open space face furori în rândul ideilor spectaculoase de design interior, fiind considerată foarte chic şi practică. Din cauza faptului că apartamentele care se construiesc acum sunt din ce în ce mai mici, combinarea spaţiului de bucătărie cu sufrageria este o metodă ingenioasă şi de dorit. Cu alte cuvinte, acest concept îmbină locul de gătit cu living-ul, obținând astfel un spațiu mult mai vast.

Dacă şi tu te gândeşti să optezi pentru o bucătărie de tip open space, venim în întâmpinarea ta cu câteva sfaturi şi recomandări de care să ţii cont în amenajarea acesteia.

  1. Ai grijă cum separi zona de gătit cu cea de servit masa, fie că o vei face printr-o insulă sau peninsulă. Poţi alege un corp cu rafturi pentru a nu pierde din luminozitate, obţinând totodată şi spaţii de depozitare suplimentare. În cazul în care nu benefeciezi de un spaţiu mai larg, atunci covoarele s-ar putea dovedi foarte folositoare. Poţi opta pentru nişte covoare în culori diferite, însă ar fi indicat să aparţină aceleaşi palete cromatice sau măcar să aibă modele asemănătoare.Alege ca finisaj pentru pardoseală gresie porțelanată cu plăci mari, cu aspect de lemn, marmură sau piatră naturală, în funcție de stilul decorativ. Important este să folosești aceeași gresie atât în living, cât și în bucătărie.
  2. Ai grijă să asiguri fluiditate în spaţiul deschis.Traseul dintre zona de gătit în zona unde va fi servită masa trebuie să fie cât mai scurt și mai ușor de parcurs. Cu siguranță nu vrei să ocolești insula de bucătărie când duci farfuriile dintr-o parte în alta.Zonele de lucru din bucătăria propriu-zisă (frigiderul, blatul de lucru, chiuveta și aragazul/plita/cuptorul) trebuie să fie așezate într-o configuraţie cât mai eficientă. Un concept util este cel al triunghiului optim de lucru, care presupune dispunerea echipamentelor de bucătărie și aparatelor electrocasnice mari într-un triunghi.
  3. Asigură-te că bucătăria open space va fi mereu curată şi ordonată.O amenajare de bucătărie open space pornește de la ideea că nu te deranjează să vezi din living dulapurile, chiuveta sau frigiderul, dar asta presupune să păstrezi mereu ordinea și curățenia.Mizează pe chiuvete de bucătărie cu montare sub blat, ale căror margini nu se văd, fiind ascunse sub blatul de lucru și pe baterii de bucătărie premium cu design revoluționar și tehnologie standard sau electronică.Asigură-te că ai suficient spațiu pentru depozitare și, dacă știi că ești dezordonat, mai bine optezi pentru dulapuri cu uși în locul celor deschise, ce expun obiectele din interior. Optează pentru electrocasnice încorporabile, nu doar pentru că sunt mai uşor de întreţinut, dar şi fiindcă îi conferă locuinţei un aspect plăcut, aerisit şi modern.
  4. Asigură-te că există un aspect unitar în bucătăria şi livingul open space.Ai grijă să alegi echipamente de bucătărie și electrocasnice cu un design care să se integreze armonios în decorul întregului spațiu. Dacă amenajezi porţiunea de living într-un stil minimalist, aceasta trebuie să continue şi la nivelul bucătăriei. Mobilierul cu linii simple și drepte din living nu se va potrivi, de exemplu, cu o baterie de chiuvetă cu robinet, într-o nuanță de bronz sau cu o hotă cu ramă din lemn.
  5. Asigură-te că atmosfera din bucătăria open space va fi mereu una plăcută.Pentru ca acest lucru să fie posibil, îţi recomandăm achiziţionarea unei hote cu capacitate de absorbție mai mare de 600 m³/h, mergând chiar până la 900 m³/h.Și ca să fii sigur că mirosurile de mâncare sunt înlăturate rapid și înlocuite cu arome proaspete, florale sau exotice, îţi propunem să foloseşti fie o lampă catalitică, fie diverse dispozitive ce oferă o mireasmă îmbietoare încăperii.
  6.  

Te pregătești să începi  un proiect de amenajare a unei bucătării open space și ai nevoie de mai multe idei şi un mobilier potrivit designului ales? Contactează-ne la numărul de telefon 0783 160 080 , pentru realizarea oricărui tip de mobilă la comandă la standarde înalte de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *