Cu toții știm expresia „Less is more.”, iar în acest context se potrivește perfect. Un design minimalist presupune cât mai puține elemente, simplitate și bun gust. Scopul este să nu achiziționăm multe produse de mobilier nefolositoare, să ținem cont de obiectele pe care le avem și ulterior să ne gândim care este spațiul de depozitare de care avem nevoie.
Eliminați lucrurile care nu vă aduc nicio utilitate. Conform studiilor, veți observa că odată ce vă eliberați casa, vă veți organiza mult mai ușor, iar mintea voastră va fi mult mai relaxată. Consultant în design interior, Helen Youn susține că întrebarea de la care trebuie să începeți este „De ce?”. Stabiliți limite clare în ceea ce privește obiectele pe care le puteți cumpăra și mobilierul de care aveți strictă nevoie. Dacă există lucruri pe care nu le-ați folosit până acum, este timpul să le donați sau să le aruncați.
Organizează lucrurile pe categorii și subcategorii (haine, cărți, obiecte sentimentale etc.). Încercați să reutilizați ceea ce aveți deja pentru a crea spații de depozitare sau cumpărați cutii pe care să le etichetați pentru a identifica cu ușurință ceea ce căutați.
Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le puteți primi atunci când vreți să realizați un design minimalist este să achiziționați obiecte care nu se vor demoda în timp. Astfel, casa voastră va avea un aspect elegant cu un mobilier clasic și linii simple.
Folosiți materiale în nuanțe neutre. Cromatica este extrem de importantă în design-ul fiecărei case, iar minimalismul este definit de culori naturale, așadar alegeți lemn, țesături manuale și multe plante.
Minimalismul nu reprezintă doar un stil de design interior, este un mod de viață. Adoptați acest stil dacă vă doriți un mediu curat, organizat și o locuință simplă și elegantă.