20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Cum să-ți amenajezi cu stil biblioteca din propria locuință

„Întotdeauna mi-am imaginat paradisul ca fiind un fel de bibliotecă”, spunea Jorge Luis Borges. Și are dreptate, pentru că cititul va rămâne mereu un obicei sănătos și relaxant, care te poartă pe meleaguri nemaiîntâlnite. Totuși, deși astăzi ne aflăm în era digitală, nimic nu se compară cu o carte bună, în format fizic, nu-i așa?

Fie că dispui de o locuință spațioasă sau de una de dimensiuni mai mici, orice casă are nevoie de o bibliotecă elegantă, care să-i dea personalitate. Amenajarea unui astfel de spațiu poate fi dificilă, însă noi ți-am pregătit o serie de recomandări, cu ajutorul cărora vei reuși să decorezi cu stil o astfel de încăpere.

Camera potrivită pentru bibliotecă

Pentru un living de dimensiuni mici, în culori neutre de gri, crem sau alb, canapelele în stil Art-Deco sunt alegerea ideală. Acestea au un design modern, în formă de scoică de mare, care dă o notă de eleganță camerei. De asemenea, este disponibilă în diverse culori inedite precum: galben muștar, albastru turcoaz, verde smarald sau roz pal, astfel încât se poate încadra stilistic foarte ușor, într-o locuință modernă.

Living

Dacă sufrageria ta este destul de generoasă, iar tu dispui de o colecție voluminoasă de cărți, poți opta pentru o bibliotecă cât peretele, tip etajeră, în formă de piramidă. Gama Norah, din DTD laminat și nuanțe de stejar sonoma sau alb, se încadrează perfect în orice cameră modernă, unde culorile predominante sunt cele neutre precum gri, bej, crem sau negru deschis.

Pentru că o astfel de bibliotecă are o înălțime considerabilă, îți recomandăm să montezi și o scară decorativă, dar și lumini pe rafturile superioare, pentru a da un aspect mai plăcut și a crea o atmosferă caldă, primitoare.

Dormitor

Deși dormitoarele nu sunt spații atât de generoase precum living-urile, piese precum etajere pentru cărți sau rafturi și polițe în diverse forme, pot fi și acestea integrate într-o astfel de cameră, pentru a forma și aici un colț al lecturii.

Îți recomandăm să alegi elemente din lemn masiv pentru a amenaja într-un stil clasic și mobilier din pal sau MDF pentru un stil contemporan. În acest sens, o etajeră din pal melaminat formată din piese în zig-zag din gama Vevey, este biblioteca care definește întregul dormitor contemporan. Aceasta poate fi integrată atât în camera copilului, cât și într-un dormitor transformat în biroul tău de acasă.

De asemenea, potrivite pentru încăperile clasice, sunt finisajele vintage și elementele de mobilier într-o singură culoare, pentru a putea păstra un echilibru într-un astfel de spațiu.  În schimb, pentru stilul clasic, sunt potrivite piesele formate din linii drepte, dar care totuși au culori mai puternice.

Personalizarea bibliotecii și organizarea cărților

După ce ai ales camera potrivită și piesa de mobilier ideală pentru depozitarea cărților, următorul pas este organizarea acesteia. Criteriile de care trebuie să ții cont în această etapă sunt:

1. În funcție de domenii sau autori

Atunci când dispui de un număr foarte mare de cărți, aceasta este metoda cea mai ușoară de a le organiza, pentru a ști mereu unde se găsește fiecare operă literară sau autor.

2. În funcție de culoarea coperților

Dacă volumele tale sunt organizate după nuanțele fiecăreia, acest criteriu în sine poate deveni un element de decor, o pată de culoare pentru spațiul tău de citit.

3. În funcție de dimensiuni

Îti recomandăm să păstrezi o linie unitară și echilibrată a cărților și să le poziționezi de la mic la mare, începând cu rafturile inferioare, până la cele superioare.

4. Cărțile citite versus cele necitite

Nu-i așa că îți este greu să aranjezi volumele achiziționate recent, atunci când biblioteca ta este deja organizată? Dedică-le celor noi un spațiu aparte, iar astfel le vei găsi mult mai ușor, când vrei să începi lectura.

5. Cărțile copiilor

Și cei mici au nevoie de spațiul lor în biblioteca ta, iar pentru a-i ajuta să aibă acces mult mai facil la cărțile lor, le poți aranja pe rafturile inferioare.

Concluzie

Acestea fiind spuse, indiferent de tipul de locuință și de stilul de amenajare al acesteia, o bibliotecă este elementul de decor care dă personalitate casei. Fii cât mai creativ și alege obiecte de mobilier calitative, dar care te reprezintă și creează o armonie cu restul accesoriilor de decor din cameră.

În portofoliul Ramely de pe site, vei găsi o multitudine de modele și culori de etajere, rafturi, polițe și corpuri de bibliotecă, din care poți alege cu stil. Totuși, dacă ai deja schițele făcute și vrei să optezi pentru o piesă personalizată, echipa noastră te așteaptă să ne trimiți ideile proiectului tău pe: https://mobila-pal-iasi.ro/mobila-la-comanda sau contactându-ne la numărul de telefon 0783 160 080.