20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Greșeli de evitat în amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului este o activitate solicitantă chiar și pentru un designer de interior care trebuie să se adapteze spațiului de care dispune și preferințelor clienților. Este important să cunoști reguli de amenajare, să știi cum să combini culorile, texturile și celelalte elemente care contribuie la crearea unui design unitar. Așadar această sarcină trebuie tratată cu mare atenție pentru a investi în confortul tău pe termen lung. Venim în ajutorul tău și îți prezentăm greșelile cel mai des întâlnite în amenajarea unui dormitor, astfel încât să le poți evita!

1. Patul este poziționat în colțul camerei

Într-un dormitor, patul este centrul de atenție al camerei. Cu siguranță nu poate fi situat în colț, ci este recomandat să îl poziționezi centrat, lipit de unul dintre pereți. Dacă alegi să îl așezi în colț, nu va mai exista o continuitate a design-ului și va fi incomod să amenajezi restul camerei.

2. Covorul din dormitor lipsește

Un covor prea mic nu respectă proporțiile și dimensiunile camerei, iar un covor prea mare va face ca spațiul tău să se restrângă din punct de vedere vizual. Dacă alegi să nu incluzi acest obiect decorativ, camera ta va părea rece și goală. Alege dimensiunea potrivită a unui covor din fibre naturale care să ofere o stare de confort și să îmbrace dormitorul, accentuând piesele importante.

3. Înălțimea noptierei nu este potrivită

Atunci când alegi să achiziționezi mobilier pentru dormitor, ține cont de dimensiunile acestor corpuri, astfel încât să nu pară disproporționate. De exemplu, o noptieră prea înaltă sau prea scundă poate crea un disconfort vizual. Cumpărați aceste corpuri de mobilier împreună sau luați măsurători pentru a evita această greșeală.

4.Nu există scaune sau fotolii

Chiar dacă dormitorul este pentru odihnă, un loc în care să te poți așeza este absolut necesar pentru a asigura confortul de zi cu zi. Un scaun, un fotoliu sau chiar o băncuță cu rol de depozitare sunt potrivite pentru a citi, pentru a te relaxa sau pentru a te încălța. Nu ocupă mult spațiu, dar oferă numeroase beneficii.

Odată ce iei decizii informate, amenajarea unui dormitor poate deveni o sarcină simplă care îți va aduce multă satisfacție, îmbinând partea estetică cu funcționalitatea.