Holul – cartea de vizită a locuinței tale

Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, prima interacțiune cu căminul tău este holul. Acesta este cartea ta de vizită de la intrare în locuință, iar dacă vrei să faci o impresie bună și viitorilor oaspeți, trebuie să știi cum îl poți amenaja cu stil. Astăzi ți-am pregătit câteva recomandări despre cum poți transforma această încăpere într-un spațiu care spune „Bun venit!” oricui îți pășește pragul.

De cele mai multe ori, holul este un spațiu căruia i se acordă puțină atenție, deoarece majoritatea se concentrează pe zone care par a fi mai importante precum living-ul, dormitorul sau bucătăria, însă pentru a ajunge la acestea, trebuie mai întâi să treceți prin acest spațiu de tranziție.

Cu ajutorul pieselor de mobilier și decorului potrivit, dar și cu idei creative, dintr-o încăpere anostă, holul poate deveni una primitoare, confortabilă și funcțională. Pentru realizarea acestei transformări, trebuie să ții cont de câteva criterii:

  • Tipul locuinței – casă sau apartament;
  • Forma holului – îngust sau lung și lat sau pătrat;
  • Stilul de amenajare dorit – hol modern, rustic sau clasic.

Așadar, în portofoliul nostru găsești idei de produse calitative, potrivite oricărui tip de vestibul, indiferent de forma acestuia sau stilul pe care îți dorești să îl abordezi. Tu doar stabileste caracteristicile spațiului tău, iar noi putem realiza mobilerul personalizat la comandă.

Piese de mobilier esențiale într-un hol organizat ca la carte

Cuierul extins (dulapul sau garderoba)

Un cuier extins este ideal pentru orice tip de hol, pentru că astfel ai mereu la îndemână cele mai utilizate piese vestimentare. Haine, eșarfe, pantofi sau pălării – toate pot fi depozitate în Ansamblul din stejar Sonoma, Gadis. Acesta este compus dintr-un cuier, pantofar și un dulap cu rafturi, cu un dispozițiv de deschidere de tip push-up. Are inclusă și o oglindă, unde îți poți face ultimele retușuri, înainte de a pleca.

Cuierul suspendat

Dacă dispui de un hol mai restrâns, îți recomandăm să optezi pentru un cuier mai mic, suspendat de perete sau cu picior.

Un astfel de cuier este SPACE – însuși numele său spune că nu ocupă mult loc și îți oferă mai mult spațiu pentru următoarele piese de mobilier esențiale într-o astfel de dependință.

De asemenea, o recomandare pentru un hol mic și vintage este Cuierul BELVIN din metal și marmură neagră. Are 180 cm în înățime și este practic, deoarece  dispune de multiple moduri de depozitare.

Pantofarul

Atunci când preferi să îți depozitezi încălțămintea separat de cuier, dar într-un mod cât mai organizat, un pantofar este alegerea perfectă. VIVAT este un produs multifunctional, din stejar alb Sonoma. Este compartimentat cu 2 rafturi înclinate și un sertar, unde poți depozita la îndemână fulare sau eșarfe de sezon.

Un alt tip de pantofar este cel din pal melaminat și stejar Sonoma, ANABELA. Fiind comparimentat cu 2 mini dulapuri cu câte 3 rafturi, oferă un spațiu încăpător pentru depozitarea tuturor articolelor de încălțăminte: modele sport și pantofi,  bocanci, cizme sau ghete de iarnă

Fotoliu, banchetă sau comodă

O altă piesă de mobilier ideală pentru un hol elegant este fotoliul sau bancheta.

Un astfel de element va da un plus de confort acestei zone, dar va crea și un loc practic unde te poți așeza de fiecare dată când vrei să te încalți. În plus, invitații tăi se vor putea relaxa pe banchetă atunci când ajung obosiți. În acest sens, piesele de mobilier ideale pentru colțul de relaxare din holul tău sunt:

  1. Bancheta din catifea NOBLIN, în stil Art-Deco în nuanțele Velvet Bej sau Crom Auriu. Are o prelucrare inedită, în formă de scoică și este perfectă atât pentru un hol amenajat în stil vintage, cât și pentru unul contemporan.
  2. Canapeaua crem-gri FABRICIO este o piesă unică, elegantă, cu picioare din lemn, mânere curbate şi aspect rustic, care oferă un design nobil întregii încăperi.
  3. Banca BURDA maro-miere sau gri-negru este ideală pentru holurile care dispun de un spațiu restrâns. Fiind confecționată dintr-un material plăcut, fin la atingere, oferă o notă de eleganță încăperii și un loc ideal de relaxare după o zi obositoare la muncă.
  4. Fotoliul din gama CUBA, disponibil în diverse nuanțe precum maro, roșu sau verde smarald, este alegerea perfectă pentru un hol de dimensiuni reduse și un loc confortabil, care te poate găzdui cât timp te încalți cu perechea de pantofi preferată.

Corpuri de iluminat

Întrucât majoritatea holurilor nu dispun de lumină naturală, pentru a crea o atmosferă cât mai primitoare și luminioasă, trebuie să alegi cu atenție corpurile de iluminat potrivite. Dacă holul este lung, poți monta mai multe spoturi pe tavan, însă și un lampadar sau o lampă de picior, cum ar fi Lila.


Obiecte decorative

Pentru a da un plus de culoare holului, alege obiecte decorative precum: rame foto, tablouri, ceasuri, sfeșnice, vaze sau chiar suporturi pentru cărți – toate vor crea un colț aparte, personal, unic.

 În plus, dacă mobilierul tău nu dispune de oglindă sau holul este de dimensiuni mici, atunci poți adăuga una, după bunul plac, pentru a lăsa impresia unui spațiu larg, luminos. Noi o recomandăm Oglinda Aida cappucino confecționată din lemn masiv și disponibilă în diverse culori, este un element elegant și practic în fața căruia îți poți face ultimele retușuri înainte să pleci de acasă.

 

Așadar, indiferent de stilul sau de criteriile de amenajare recomandate, dacă știi să faci cele mai potrivite alegeri, holul tău va primi o etichetă pozitivă și originală, imediat ce oaspeții îi trec pragul. Dacă plănuiești și tu o astfel de transformare pentru spațiul tău, consultanții noștri sunt la un telefon distanță de tine, cu sfaturi și idei creative în legătură cu piesele de mobilier potrivite pentru căminul tău: 0783 160 080