20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Idei creative pentru redecorarea unei grădini

Dacă locuiești la casă, primăvara e momentul ideal să revii la momentele de relaxare din grădină. De aceea, terasa din curtea ta trebuie să fie amenajată cu materiale și piese de mobilier de cea mai înaltă calitate, precum lemn masiv, oțel sau piatră. În acest sens, ți-am pregătit câteva idei pentru redecorarea cu stil a grădinii tale.

Materiale potrivite pentru mobilierul exterior

Mobilierul tău de grădină trebuie să fie confortabil, dar și funcțional. Asigură-te că materialele din care este confecționat se pretează atât sezonului cald, cât și celui rece, iar dacă nu vrei să petreci prea mult timp îngrijind mobilierul, acestea trebuie să fie cât mai rezistente.

Lemnul este unul dintre materialele potrivite pentru mobilierul de exterior, deoarece este foarte rezistent, durabil și  nu absoarbe căldura, astfel încât este ideal pentru zilele călduroase de vară.

De asemenea, mobilierul de aluminiu se întreține foarte ușor și nu ruginește, iar cel din ratan se regăsește în multe din piesele noastre din portofoliul Ramely. Fiind rezistent la umiditate și mai durabil, este alegerea ideală pentru mesele sau scaunele de grădină.

Alte propuneri recomandate pentru piesele de decor din exterior sunt plasticul, bambusul sau răchita.

Amenajarea grădinii în funcție de dimensiuni

Când te decizi să începi reamenajarea curții, în primul rând ar trebui să gândești tot planul în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât totul să fie în echilibru, dar să conțină și piese funcționale.

Curtea de dimensiuni mici

Poți crea o grădină mai spațioasă, decât este în realitate, dacă ești atent la detalii și la modul de organizare. Zona de luat masa trebuie să fie delimitată de cea de relaxare prin zone decorative cu pietriș sau cu ajutorul plantelor și arbuștilor. Astfel, vei da iluzia unui spațiu mai mare. Piese de mobilier potrivite pentru zona de dining sunt cele din setul de ratan artificial de grădină în nuanțe de maro-gri cu două scaune și masă pătrată din sticlă temperată din gama TODOR.

Curtea de dimensiuni mari

Dacă beneficiezi de o grădină mai spațioasă, atunci ai și mai multe opțiuni de amenajare, însă trebuie să alegi piese de mobilier care îmbină utilul cu plăcutul, pentru a nu încărca inutil spațiul.

Optează pentru obiecte minimaliste cu ajutorul cărora poți să transformi o curte de dimensiuni mari într-o oază de relaxare, care se completează armonios cu restul casei.

În acest caz, recomandarea noastră sunt piese precum: scaunele suspendate moderne, bănci în diverse culori din lemn masiv, metal sau oțel alături de mese din răchită sau seturi de grădină complete cu masă rotundă și patru scaune de terasă în nuanțe închise de maro.

De asemenea, pentru colțul de relaxare din curte optează pentru un leagăn, un hamac sau chiar o plasă de legănat simplă, în care îți poți petrece cu drag zilele de vară citind o carte în liniște.

Decorațiuni pentru o curte cu stil

Pe lângă piesele de mobilier pentru zona de dining și cea de relaxare, grădina ta trebuie să se bucure și de zone de decor libere care o înfrumusețează. Palmierii, florile, plantele artificiale sau ghivecele deosebite creează un decor elegant, care se îmbină aromios cu restul elementelor din curte.

Așadar, grădina fiind o extensie a locuinței reprezintă o zonă importantă a casei tale. Aici îți petreci timpul liber cu familia și prietenii la o masă specială sau te relaxezi în serile răcoroase de primavară sau vară, deci trebuie să fii foarte atent la elementele de mobilier sau de decor pe care le alegi. Echipa noastră de consilieri îți stă la dispoziție la numărul de telefon 0783 160 080 cu multe idei creative și originale pentru redecorarea acestei zone exterioare.