Idei de amenajare a camerei copilului în funcție de vârsta acestuia

Camera copilului este locul în care acesta își desfășoară cea mai mare parte din timp. Aici se joacă, își face temele și se odihnește, iar dacă vrei ca cel mic să aibă parte de un ambient cât mai plăcut și de o atmosferă caldă și primitoare ar trebui să ții cont în primul rând de vârsta și personalitatea acestuia. Se spune că o amenajare perfectă se află la intersecția dintre imaginația copilului și simțul practic al părinților. Așadar, ține cont și de ideile lui și de etapa în care se află, dacă este: bebeluș, preșcolar, școlar sau adolescent.

Camera pentru bebeluși

Camera bebelușului este prima lui interacțiune cu lumea înconjurătoare, deci trebuie să fie un spațiu primitor, de poveste, dar trebuie să fie și un loc funcțional și sigur pentru copil.

Îți recomandăm să optezi pentru un pătuț practic, care permite înlăturarea barelor de protecție pentru a putea fi folosit un timp mai îndelungat și pentru când va crește.

Un alt element de nelipsit din această cameră este o masă sau o comodă cu suport pentru înfășat precum una vintage din lemn masiv cu două sertare foarte practice. Astfel, pe comodă îl poți schimba, iar în sertare poți depozita la îndemână câteva dintre hainele micuțului.

Totuși, nu te abține să incluzi și un mini colț pentru adulți aici unde mama fie îl poate alăpta pe micuț, fie doar vrea să petreacă timp cu el citindu-i o poveste. Potrivit pentru acest colț este un fotoliu de birou din catifea maro sau un fotoliu tip balansoar cu suport pentru picioare ca totul să devină și mai confortabil.

Camera preșcolarilor

Odată ce micuțul tău crește își creează și o personalitate aparte și îți poate spune ce își dorește. La această vârstă, majoritatea copiilor sunt pasionați de super eroi ca Spider Man sau personaje de diverse personaje Disney din Mickey Mouse sau Frozen și își doresc ca acestea să fie prezente și în camera lor. Ține cont de dorințele lui și alege-i mobilierul în culorile preferate, dar ține cont că trebuie să fie și unul funcțional și calitativ.

O astfel de piesă, perfectă pentru preșcolari este patul nostru în formă de căsuță. Este cofecționat din lemn masiv de pin alb și are perdele în loc de geamuri. Este definiția copilăriei din încăpere pentru că micuțul se va simți ca doarme într-o căsuță din copac asemenea lui Peter Pan sau a altor personaje din desenele sale animate preferate.

Camera pentru școlari

În această perioadă, piesa centrală din camera copilului va fi biroul. Astfel, pe primul loc în această cameră este menajarea unui spațiu de lucru confortabil. Un birou practic și funcțional, compact, cu un sertar, o ușă și spațiu pentru tastatură, dar și un scaun ergonomic, care îi va asigura celui mic o postură corectă la birou, sunt elemente esențiale din acest spațiu. Un scaun potrivit este unul de tip fotoliu din piele ecologică, care se poate regla în funcție de înălțimea copilului.

Tot în această etapă este binevenită în încăpere o bibliotecă sau o etajeră, unde copilul își poate păstra cărțile pentru școală alături de alte decorațiuni ce dau personalitate încăperii.

Camera adolescenților

Una dintre cele mai delicate perioade prin care trece copilul tău este adolescența. Fie că vorbim de băieți sau de fete, aceasta este etapă când ei vor să se afirme și să le fie ascultate ideile. Așadar, secretul pentru amenajarea unei astfel de camere care să-i mulțumească atât pe părinți cât și pe copii este o muncă de echipă.

Trebuie să decideți împreună tema, stilul, paleta cromatică și ce piese de mobilier puteți include. Vă recomandăm să optați pentru un pat dublu cu spațiu de depozitare din gama Gulia.

Un alt element important din această cameră este dulapul. Adolescenții tind să aibă mereu multe haine pentru că afi în pas cu țină tendințele. Un dulap practic și generos, potrivit pentru aceștia este unul cu uși culisante, confecționat din stejar Sonoma. Compartimentarea dulapurilor este una optimă, iar oglinzile incluse vor fi apreciate de adolescenți.

Alte elemente de mobilier potrivite pentru camera tinerilor sunt o bibliotecă, o comodă pentru depozitat cărțile, un birou spațios și un fotoliu sau un scaun confortabil.

În concluzie, indiferent de etapa din viață în care se află copilul tău, dormitorul acestuia trebuie să-i reflecte personalitatea. De la tapet, birou  până la  pat, corpuri de iluminat și rame foto, toate elementele decorative trebuie să fie personalizate atât după placul părinților, cât și după cel al copiilor. Contactează-ne la la numărul de telefon 0783 160 080 și îți creăm mobilierul perfect, conform dorințelor.