Idei inedite de amenajare a balconului

Fie că vorbim de un balcon de apartament sau unul de la casă, multe persoane tind să neglijeze acestă încăpere și să o transforme adeseori în spațiu extra de depozitare. Însă, un simplu balcon poate deveni un spațiu funcțional, dar și o zonă de relaxare și confort, dacă este stilizat și mobilat cum trebuie. În continuare, ți-am pregătit câteva recomandări folositoare despre amenajarea acestei încăperi ținând cont de mai mulți factori.

Amenajarea în funcție de tipul balconului

Un balcon poate fi deschis sau închis, aceasta fiind o caracteristică importantă care influențează considerabil strategia de amenajare a acestuia.

1. Balconul deschis

Balconul deschis este una dintre cele mai des întâlnite forme ale unui astfel de spațiu fiind ușor de amenajat pentru că beneficiezi de destul spațiu. Vara este un loc ideal pentru servit cafeaua pe o măsuță specială de grădină, din oțel negru Borgen sau pentru a te relaxa după o zi obositoare de muncă citind o carte într-un fotoliu suspendat fabricat din răchită artificială, metal și material textil disponibil în nuanțe alb sau gri Noela.

Iarna este posibil să întâmpini probleme din cauza condițiilor meteo, iar corpurile de mobilier sau alte decorațiuni din lemn trebuie protejate cu huse sau chiar mutate de aici în acest anotimp. Mobilierul ales pentru un  astfel de tip de balcon ar trebui să fie din materiale rezistente, ușor de întreținut precum metalul.  Dacă îți dorești și piese din lemn, ar trebui să alegi unele rezistente și calitative.

2. Balcon închis

Un balcon închis este de obicei de dimensiuni mici și reprezintă o provocare destul de mare în ceea ce privește amenajarea sa.  Pentru că nu ai foarte multe opțiuni de mobilier standard care să se potrivească în încăperi mai mici, recomandarea noastră este să optezi pentru piese de mobilier făcute la comandă. Dulapurile suprapuse sau poziționațe pe pereți sunt elemente potrivite pentru depozitare suplimentară. Alege piese clasice, în culori albe sau neuter și decorează cu ghivece cu flori pentru oferi un plus de culoare spațiului.

Amenajarea în funcție de tipul de locuință

Fie că locuiești la bloc sau la casă, înainte de a face comandă de mobilier pentru un astfel de spațiu ar trebui să te asiguri că structura de rezistență a acestuia îți permite să faci modificări și că noile decorațiuni sunt în ton cu restul locuinței.

1. Balconul de apartament/bloc

Atunci când locuiești în mediul urban este destul de dificil să te mai bucuri de natură, așa că balconul tău poate fi o întreagă oază de relaxare dacă reușești să îl amenajezi cu stil. O măsuță de cafea din răchită artificială alături de un fotoliu tip balansoar de grădină sunt piese de mobilier inedite care îți pot transforma balconul într-o adevărată zonă de relaxare.

2. Balconul de casă

Balcoanele de casă sunt destul de spațioase pentru că reprezintă o completare a curții. Atunci când te decizi să îl reamenajezi, ar trebui să ții cont în primul rând de designul întregii locuințe și de modul în care este deja amenajată grădină pentru a putea crea o extensie armonioasă și echilibrată a acesteia.

Elemente de mobilier potrivite pentru un astfel de balcon sunt seturile de gădină din râtan artificial și oţel cu două fotolii și o masă de sticlă securizată sau mese clasice din răchită și oțel alături de bănci de grădină vintage din lemn masiv pe alb Amula. Astfel de piese dau stil spațiului și creează un loc confortabil unde poți lua micul dejun cu întreaga familie sau o cină copioasă la un apus de primăvară cu prietenii.

Indiferent dacă ai de amenajat un balcon de apartament sau unul la casă, mobilierul este cel care îi poate da altă înfățisare și îl poate transforma complet.

Principalele criterii de care trebuie să ții cont sunt dimensiunea încăpereii, suprafața spațiului de care beneficiezi, de stilul de amenajare al întregii locuințe, dar și de funcționalitate pe care vrei să o dai acestui loc.

În cele din urmă, cel mai important este să creezi o zonă cu ambient plăcut unde te poți relaxa, dar și să fie un spațiu funcțional sau practic. Fii creativ și decorează un loc care îți reflectă personalitatea. Echipa noastră îți stă la dispoziție  la numărul de telefon 0783 160 080, cu multe sfaturi și recomandări inedite.