Atunci când vine vorba de amenajarea propriei locuinţe, balconul este, de multe ori, trecut cu vederea. Este perceput fie ca un spaţiu de depozitare, fie ca un loc destinat desfăşurării activităţilor gospodăreşti. Însă, cu decorul potrivitul şi un ambient aparte, balconul poate deveni un loc fermecător, destinat relaxării şi petrecerii timpului liber. Pentru ca un balcon să fie funcţional, dar să arate şi bine este necesară o planificare atentă şi riguroasă, mai ales dacă dimensiunea şi forma reprezintă aspecte de luat în considerare.
Pentru a te bucura de confort şi eleganţă la tine acasă, îţi punem la dispoziţie 5 idei originale în ceea ce priveşte decorarea balconului într-o manieră aparte:
- Balconul de tip bar – uşor de amenajat şi pregătit, fără să necesite o investiţie majoră, acest tip de balcon este ideal pentru persoanele energice, vesele, dornice de distracţie indiferent de conjunctură. Ai nevoie de o placă rabatabilă pe care să o poţi monta pe post de bar şi de câteva scaune înalte. În colţuri poţi pune câteva rafturi pe care să aşezi sticlele de băutură, plante sau decoraţiuni care să inducă atmosfera unui bar în aer liber.
- Balconul de tip terasă închisă –este ideal pentru cei care vor să păstreze o parte din utilitatea sa, dar şi să-l transforme într-un spaţiu de petrecut timpul liber alături de cei dragi. Alege o banchetă mică dar practică, cu un design vintage şi elegant, perfect pentru o locuinţă plină de bun gust.
- Balconul de tip cafenea – cu o măsuţă metalică şi câteva perne, balconul tău va împrumuta ceva din aerul unei cafenele moderne şi cochete, în care îţi poţi invita prietenii la un ceai, o cafea sau o băutură răcoritoare. Iar dacă ai norocul să te bucuri şi de o privelişte mirifică, te vei simţi exact ca pe acoperişul teraselor din marile oraşe.
- Balconul de tip salon – este perfect pentru cei care îşi doresc un spaţiu intim şi liniştit, în care să mediteze, să vadă un film, să îşi pună în ordine agenda zilnică sau pur şi simplu să citească o carte bună. Pentru asta, ai nevoie de o masă rotundă, eventual un fotoliu din catifea sau unul din răchită şi un covor cu modele tradiţionale, pentru un aspect plăcut ochiului şi un aer rustic.
- Balconul de tip verandă – este perfect pentru cei care au balconul închis şi sunt dornici să se simtă exact ca pe terasă. Ai nevoie de un balansoar sau de un sezlong confortabil, astfel încât să îţi poţi petrece ore în şir în acest spaţiu, citind o carte bună şi bucurându-te din plin de o băutură răcoritoare şi de razele fierbinţi ale soarelui.
Dacă îţi doreşti un balcon mai degrabă modern decât funcţional, care să fie un principal punct de atracţie al locuinţei şi cât mai original, e de dorit să optezi pentru un mobilier mic, care să-i confere un aer şic, rafinat şi confortabil. În felul acesta, îţi vei putea amenaja balconul după bunul plac, economisind timp şi bani şi te vei putea bucura de un spaţiu de relaxare ideal pentru dimineţile târzii sau pentru o după-amiază plăcută, în confortul propriului cămin.