20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Importanța unui spațiu de depozitare într-o bucătărie clasică

Unii sunt adepții unei bucătării clasice cu strictul necesar pentru gătit, iar alții o preferă pe cea de tip open space, care dă impresia de mai mult spațiu. Însă, indiferent de stilul de încăpere pentru care optezi, ai nevoie de anumite spații de depozitare pentru ustensilele și toate accesoriile pentru gătit. Cu o mobilă personalizată potrivită, bucătăria ta se poate transforma într-un loc funcțional, dar cu stil.

Culorile potrivite pentru un mobilier clasic

În cazul în care optezi pentru o bucătărie în stil clasic, recomandate sunt dulapurile în culori deschise, pastelate, pentru a crea un design cât mai simplu și plăcut. Paletele de culori ideale din care poți alege sunt cele de alb, crem, bej sau maro dechis.

Piesele de mobilier care s-ar încadra perfect în acest decor sunt cele din Ansamblul complet de bucătărie Prado cu blat și dulapuri din pal melaminat alb lucios pentru o bucătărie amenajată unitar.

De asemenea, pe aceleași nuanțe ar trebui să optezi și pentru modelele de gresie, faianță sau culorile camerei. Astfel, faci ca o bucătărie de dimensiuni mici să pară mai încăpătoare.

Design-ul și stilul de mobilier ideal

Este foarte important să ai mai multe spații de depozitare în bucătărie pentru întreaga veselă, dar și pentru restul accesoriilor și ustensilelor necesare pentru a pregăti masa, însă trebuie să existe un echilibru între toate acestea. Îmbină stilul minimalist cu piese simple și elegante, cu cel vintage cu piese unicat și astfel vei crea un ambient plăcut.

Cele mai importante piese de mobilier din această încăpere sunt corpurile inferioare de bucătărie pentru că, ulterior poți adapta restul design-ului din cameră în funcție de acestea. Optează pentru blaturi în nuanțe neutre din lemn masiv mat.

În echilibru cu acestea sunt corpurile suspendate de bucătărie cu fațete de sticlă precum vitrinele din pal melaminat Tiffy, pentru a putea expune într-un mod plăcut seturile de veselă. 

Piese de mobilier care creează contrast

Chiar dacă culorile predominante într-o bucătărie sunt cele deschise, asta nu înseamnă că nu poți crea puncte de interes inedite prin contrast. Te poți juca cu paletele cromatice în nuanțe deschise, combinate cu cele închise, optând spre exemplu pentru un blat de bucătărie negru, alături de piese de mobilier albe sau crem. În acest mod vei crea un echilibru între cele două tonuri de culoare.

De asemenea, dacă mobilierul ales pentru spațiile de mobilier este în nuanțe deschise, ideal ar fi să optezi și pentru o podea închisă la culoare în modele simple.

O altă sugestie pentru a crea un contrast plăcut în bucătărie ar fi să alegi blaturi cu finisaj alb mozaicat și corpuri de iluminat în nuanțe deschise. Astfel, întreaga încăpere capătă un contrast aparte și o înfățișare rafinată și elegantă.

 

În cele din urmă nu contează stilul pe care îl alegi când te decizi să îți redecorezi bucătăria, ci important este să selectezi piese de mobilier inedite, dar funcționale, pentru a avea destul spațiu de depozitare pentru toate ustensilele de gătit și electrocasnicele tale. Dacă ai nevoie de mai multe sugestii, prezintă-ne planurile și ideile despre piesele de mobilier dorite la numărul de telefon 0783 160 080, iar noi îți creăm la rândul nostru un plan de lucru personalizat.