20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Stil vintage sau stil minimalist

Alegerea unui stil de design interior pentru locuința ta este deosebit de importantă. Stilul va determina nu doar felul în care te vei simți, energia și vibe-ul tău de zi cu zi, ci îți va reflecta și propria personalitate, ceea ce înseamnă că îți va oferi un anumit confort și atmosfera pe care ți- ai dorit-o dintotdeauna. Pentru a lua cea mai bună decizie, trebuie să ții cont de toate detaliile și de maniera în care întregește design-ul locuinței mult visate.

Venim în întâmpinarea ta cu câteva sfaturi și recomandări în ceea ce privește cele mai populare și mai în vogă stiluri de anul acesta.

1. „Less is more” este expresia care definește cel mai bine stilul minimalist. O ramificație a stilului modern sau contemporan, este caracterizat de prezența liniilor drepte, formelor geometrice bine definite, pieselor de mobilier joase, contrastul dintre nuanțe, precum și numărul redus de obiecte decorative. Acest stil este potrivit pentru orice dimensiune a încăperilor, dar mai ales pentru spațiile restrânse (garsoniere, apartamente cu două camere), întrucât oferă iluzia optică de aerisire și mărire a spațiului vizual. Este considerat un stil masculin, rece, dar stilat și foarte elegant. Simetria pieselor de mobilier nu este obligatorie, ba chiar este de evitat, pentru a conferi un aspect ceva mai interesant și inedit. La nivelul materialelor folosite, atât pentru finisaje, cât și pentru mobilier sau alte elemente, ideale sunt: sticla, inoxul, piatra, lemnul, pielea. De obicei, finisajele trebuie să fie fine, pentru a putea fi asociate cu piesele cu un aspect brut, dar care determină un contrast atrăgător. Paleta de culori specifică stilului de design minimalist include tonuri neutre, atât inchise, precum: negru, gri petrol, maro, cât și deschise, ca: bej, gri si alb. De obicei, decorul este unul monocrom, însă, cu foarte mare grijă, pot fi adăugate accente de culoare. În ceea ce privește mobilierul, elementele masive sunt înlocuite cu cele cu un aspect mai simplu (de exemplu, în locul bibliotecii, se pot monta rafturi de diferite dimensiuni). Mobilierul poate fi confecționat din pal melaminat, sticlă, inox, piele, lemn, materiale ce îi conferă un luciu aparte și un finisaj atent realizat. Toate piesele trebuie sa fie practice și multifuncționale, iar așezarea lor aerisită și bine delimitată.

2. Stilul vintage oferă o atmosferă caldă, plăcută, primitoare, motiv pentru care este și foarte popular. Acesta este practic o combinație îndrăzneață între piesele de mobilier vechi și noi, ce produce un contrast interesant, deosebit, unic. Cel mai adesea, se folosesc piese vechi, restaurate, ce inspiră un aer boem, nostalgic, al vremurilor trecute, decorațiuni florale în nuanțe de auriu sau bronz, un mobilier cu un aspect autentic, dar și elementele moderne, în culori vibrante. Cel mai des întâlnit material într-o amenajare vintage, atât pentru mobilă, cât și pentru pardoseală, este lemnul masiv. Pentru alte elemente, se pot folosi piatra și metale, precum: bronzul, cuprul ori fierul forjat. Culorile variază de la nuanțe pastelate, cum sunt menta, piersica, griul și cele naturale, precum albul, bejul sau maroniul, până la cele mai aprinse (verde, portocaliu, mov). De asemenea, asocierea în romburi a non-culorilor alb și negru este foarte apreciată. În ceea ce privește piesele de mobilier, acestea pot fi foarte vechi (moștenite de la bunici sau chiar străbunici) sau noi, dar cu un aspect învechit. Mesele, biblioteca cu geamurile, scaunele, patul, noptierele, dulapurile și comodele din lemn masiv sunt perfecte. Canapeaua și fotoliile trebuie să fie de dimensiuni generoase, cât mai confortabile, cu perne mari. Inserțiile prețioase, ornamentele încastrate în lemn, picturi si o imagine patinată sunt alte caracteristici pe care piesele de mobilier trebuie să le aibă. În plus, într-o locuință amenajată în stil vintage, trebuie să se regaseasca candelabre impunătoare și extravagante, lămpi din bronz sau alte metale sau veioze cu abajur textil.

Indiferent de stilul pentru care optezi, dă viață ideilor tale și lasă-ți creativitatea să lucreze! Asigură-ți confortul de care ai nevoie, cu produse de cea mai bună calitate și un design inovator. Contactează-ne la 0751 166 240 pentru mobilier personalizat pentru bucătărie, dormitor, living și baie sau recomandări în ceea ce privește amenajarea locuinței mult visate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *