20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Ordinea în camera copiilor
– un vis devenit realitate -

Camera copilului

Camera copiilor a fost şi este un subiect sensibil pentru părinţi. De regulă, cei mici nu vor să coopereze atunci când vine vorba de curăţenia din camera personală şi orice încercare de sortare a lucrurilor se sfârşeşte cu lacrimi şi ţipete. Astfel că momentul organizării jucăriilor se transformă adesea într-un obiectiv mult prea măreţ, cărora părinţii nu reuşesc să-i facă faţă. Fiindcă ştim cât îţi este de greu din acest punct de vedere, venim în întâmpinarea ta cu câteva sfaturi utile în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei în camera celor mici:

Alege să îi organizezi cărţile în spaţii special amenajate pentru depozitarea lor, care să poată fi uşor de folosit inclusiv de către micuţ. În acest fel, poţi transforma aşezatul cărţilor într-o rutină plăcută sau chiar într-un joc care să îl antreneze. Cel mai bine ar fi să le organizezi într-un sertar pe orizontală, astfel încât accidentele soldate cu un morman de coli albe pe podea să fie tot mai rare.

Alege să înlocuieşti clasicele cutii de depozitare cu unele special create pentru copii, mai jucăuşe şi ingenioase. Formele atractivele şi funcţionalitatea multiplă îl vor fermeca pe cel mic, transformând curăţenia într-o adevărată plăcere. O cutie pentru depozitare cu roţi poate fi transformată cu uşurinţă într-o jucărie de tras, iar strânsul jucăriilor într-o vânătoare distractivă de comori. Dacă ai mai mulţi copii, îi poţi provoca la o întrecere, acordând un premiu pentru cel care reuşeşte să strângă primul toate jucăriile.

Optează pentru taburete cu spaţiu pentru depozitare, menite să ofere deopotrivă un spaţiu de relaxare pentru momentele în care petreci timp alături de copilul tău, dar şi o idee inedită pentru amplasarea jucăriilor. Alege taburete cu un design cât mai versatil, din materiale naturale, în culori cât mai pastelate, care să se potrivească cu uşurinţă oricărui tip de decor. Pot fi o investiţie pe termen lung, soldată cu zâmbete şi entuziasm.

Transformă spaţiul de sub patul celui mic într-un loc destinat depozitării. Dar ia în considerare faptul că el nu va fi prea încântat să constate acest lucru şi cel mai probabil se va înfuria. Astfel că acolo vor sta lucrurile pe care le foloseşte cel mai rar sau de care a uitat. Alege să foloseşti sertare incorporabile sau huse cu rolul în depozitare, iar camera copilului tău va fi mai curată şi ordonată ca niciodată.

Grupează jucăriile celui mic după funcţionalitate. Cu cât distanţa parcursă până la o jucărie e mai mare, cu atât dezordinea se instalează mai uşor, iar reordonarea devine anevoioasă. Ai grijă ca rechizitele, cărţile sau caietele de colorat să stea în acelaşi loc – aproape de masa de lucru, iar seturile de construit sau amplasat să stea cât mai aproape de locul de joacă. Astfel, cel mic va găsi tot ce are nevoie exact acolo unde are nevoie, fără a împrăştia lucrurile peste tot în jurul său.

Alege câteva coşuri cu dimensiuni ceva mai mari şi plasează-le strategic în camera copilului. Cel mic va pune cu uşurinţă acolo orice jucărie căreia nu îi găseşte locul pe moment, fără a o lăsa aruncată la întâmplare. Un sfert de oră pe săptămână alocat reordonării obiectelor din coş va fi mai mult decât suficient pentru a te asigura că podeaua nu va mai fi gazda pieselor mici de construit, a maşinuţelor sau a păpuşilor.

Indiferent de vârsta celui mic, vor exista întotdeauna soluţii pentru a putea păstra ordinea în camera sa. Nu uita că toţi copiii cresc şi cel mai important este timpul petrecut împreună, aşa că nu ezita să transformi fiecare clipă într-o amintire preţioasă pentru cel mic.

Mobila din lemn masivprodusă în fabrica noastrădin Iaşi oferă posibilitatea depozitării lucrurilor în sertare, aerisind camera şi oferindu-i spaţiul de joacă mult visat. Contactează-ne la numărul de telefon: 0783 160 080 pentru un mobilier elegant, funcţional, de cea mai bună calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *