20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Personalizează-ți locuința în culorile preferate

Recent ți-ai achiziționat o nouă locuință sau îți dorești să îi dai un aer fresh celei actuale? Orice cămin merită un plus de personalitate, iar o nouă schimbare este binevenită oricând. Dacă nu ești adeptul unui singur stil și nu vrei să ții neapărat cont de ultimele tendințe de design interior, noi îți recomandăm să optezi pentru o paletă de culori potrivită pentru fiecare încăpere în parte, dar totuși pe placul tău și al familiei tale. 

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont când alegi culorile elementelor de decor din cameră

Pentru a crea o locuință armonioasă și primitoare, înainte să alegi culorile pieselor de mobilier ideale, ar trebuie să ții cont de 4 criterii esențiale:

1. Forma încăperii

Când avem de-a face cu un dormitor sau un living clasic, ne confruntăm de obicei cu o încăpere ce are laturi egale, care permit dispunerea elementelor decorative și a mobilierului într-o manieră echilibrată, pe toată suprafața sa. Însă, atunci când dispui de o cameră dreptunghiulară, ești mai limitat.  În acez caz, îți recomandăm să optezi pentru nuanțe închise pe lățime și pentru cele deschise pe lungime, pentru a crea armonie și senzația de spațiu extins.

Piesele de mobilier, pe care va cădea accentul într-o astfel de încăpere, sunt cele din lemn masiv, precum: o canapea în formă de L gri/mentol din gama Hakan sau una extensibilă mentol/crem de la Gevona, dar și comode din stejar sonoma de la Teyo.

2. Spațiul disponibil al fiecărei camere

Se spune că nuanțele deschise au efect de amplificare/mărire a spațiului din cameră, însă dacă totuși nu vrei să optezi pentru clasicul alb, dar îți dorești să menții aerul contemporan din locuință, poți alege să decorezi pereții în nuanțe de gri sau bej. În acest sens, piesele de mobilier pot avea și culori mai tari, precum roșul, galbenul sau portocaliul. Cele care vor crea armonie în centrul încăperii (living/birou/open space) sunt canapelele colorate, cum sunt cele extensibile de la Arkadia.

3. Luminozitatea casei

În această etapă, ai cum să te joci cu nuanțele de culori reci, versus cele calde. În camerele orientate cu ferestrele către vest, lumina va fi mai intensă după amiază, ceea ce îți permite să alegi culori calde, în tonuri puternice.

În schimb, în cazul locuințelor care au lumină mai scăzută dinspre est, este de preferat să alegi decorațiuni și piese de mobilier în tonuri mai reci, Încăperile orientate către sud, sunt cele care primesc cea mai mare cantitate de lumină naturală, iar potrivite pentru acestea sunt decorațiunile și mobilierul în nuanțe mai aprinse de violet, verde și burgundy.

Portofoliul Ramely, cuprinde o paletă largă de culori, atât din gama de tonuri reci, cât și din cea caldă. Spre exemplu, un element ideal pentru un living orientat către sud, este o canapea cu țesătură multicoloră, nuanțată în vișiniu și gri, de la Alabama.

4. Culori Complemetare

Atunci când ții cont de criteriul culorilor complementare, vei crea o armonie în întreaga ta locuință, pentru că vei alege nuanțele ideale pentru fiecare piesă de mobilier în parte.

Trebuie să știi că verdele este complementar cu roșul, galbenul cu violetul, iar portocaliul cu albastrul. Însă, pentru a nu încărca camerele și a nu deranja vizual cu nuanțe puternice, poți opta pentru culori mai neutre, la nivelul pardoselii și pereților și mai închise la obiectele de decor.

5. Accentele de culoare predominante

Printre cele mai importante criterii din design interior, se numără accentele de culoare, predominante în încăpere.

Locuințele tradiționale cu tavanul alb și pereții în tonuri închise, nu s-au demodat nici până în prezent, ci au rămas clasicele domeniului, după care încă se ghidează mulți dintre noi. Elementele de decor din centrul unor astfel de încăperi, care pot scoate spațiul din anonimat, sunt dulapurile vintage sau decorațiunile în nuanțe intense de turcoaz, mov, portocaliu sau roșu aprins.

În acest sens, piesele de dimensiuni mai mici, dar care pot atrage atenția într-o încăpere, sunt: covoarele multicolore Ludvig, cu un mix de albastru deschis/albastru închis/verde/turcoaz, sau pernele și păturile colorate din poliester pe albastru, gri sau galben.

Prin urmare, indiferent care sunt planurile și dorințele tale când ai de amenajat o locuință, important este să fii creativ și să ai grijă ca toate alegerile să te reprezinte atât pe tine, cât și pe toți cei care locuiesc alături de tine. Dacă ai nevoie de mai multă inspirație, sau sfaturi și idei originale, echipa noastră îți stă la dispoziție la numărul de telefon 0783 160 080.