Trendurile anului 2021 în materie de design interior

2020 a fost anul încercărilor pentru mulți dintre noi, însă acum avem o nouă șansă să facem tot ce nu am avut ocazia anul trecut. Ce sună mai bine a schimbare și a nou început dacă nu o redecorare a locuinței? Ca de fiecare dată și în 2021, specialiștii de design interior au impus noi trenduri, pentru a-ți veni mai ușor să îți amenajezi casa.

1. Sustenabilitatea și materialele reciclate sunt pe primul loc

Această tendință a luat amploare cu mai mulți ani în urmă și continuă să fie la modă și astăzi deoarece numeroase industrii de fashion, bricolaj, construcții și bineînțeles design interior continuă să găsească soluții sustenabile, ecologice cu materiale din fibre naturale pentru produsele lor, în detrimentul celor sintetice.

Astfel, materialele precum lemnul, sticla, piatra sau metalul vor deveni cele mai căutate soluții pentru amenajarea spațiilor din acest an.

În ceea ce privește piesele de mobilier și decorațiunile, cele din  materiale precum răchita, ratan, bambus, pluta, fibra de cocos, piatra, ceramica, bumbac, in, cânepa sau lâna sunt la modă.

O masă din bambus natural este perfectă pentru bucătarie sau living. Poți servi dimineața cafeaua aici sau seara o cină cu prietenii într-un cadru mult mai elegant și rafinat.

De asemenea, pe primul loc se află și obiectele realizate handmade și cele din materiale reciclate pentru alte aranjamente din încăpere, dar și includerea de plante verzi la ghiveci pentru a da un aer aparte camerei

2. Mobilier și decorațiuni în stil vintage și esențe lemnoase

Tendința mobilierului din lemn și a esențelor lemnoase, reprezintă o continuare a trend-ului anterior despre sustenabilitate și materiale inspirate din natură.  În plus, lemnul mereu va fi un clasic și emană căldură în orice încăpere.

În acest sens, un birou  de stejar alb TULIO este perfect pentru activitățile tale office în caz că încă lucrezi de acasă, iar patul din lemn masiv de fag va fi elementul clasic central pe care va cădea accentul în dormitorul tău.

3. Includerea culorii anului - Aqua în decorațiunile și obiectele din locuință

Culoarea anului în materie de design interior este Aqua  Este o culoare aproape identică cu albastrul deschis al oceanelor, iar specialiştii în cromatică susțin că este  o nuanţă relaxantă, care inspiră libertate, încredere şi poftă de viaţă.

Astfel, dacă îți dorești o locuință amenajată corect din punct de vedere cromatic, ar trebui să incluzi culoarea Aqua în obiectele din locuința ta.

Fotoliu nostru verde smarald NOBLIN are o nuanță foarte asemănătoare cu Aqua. La fel ca ea și aceasta este o culoare care inspiră relaxare, liniște și eleganță, atunci când o privești.

De asemenea, pe lângă Aqua, în acest an, la modă mai sunt și nuanțe precum galben-lămâie, verde-deschis, gri clasic sau roşu aprins.

Așadar, indiferent de trendurile de care alegi să ții cont în acest an, noi te sfătuim să-ți lași imaginația să lucreze. Fii creativ și găsește-ți confortul! Alege cele mai bune și mai calitative decorațiuni de pe site-ul nostru, care se potrivesc stilului tău personal și locuinței în care petreci timp zi de zi, sau contactează-ne la numărul de telefon 0783 160 080 și îți facem noi recomandările potrivite.