20% Reducere la întreaga colecție de Mobilier pentru Living / Sufragerie

Coșul meu

Cinci idei de amenajare a livingului

Amenajare Living

Când vine vorba de propria locuinţă, îţi doreşti să te bucuri de tot ce e mai bun: un spaţiu comod, elegant şi primitor, în care să te simţi cu adevărat ca acasă. Livingul este camera în care petreci cel mai mult timp, indiferent că vrei să te relaxezi după o zi obositoare sau îţi aştepţi invitaţii într-o seară frumoasă de duminică. Şi fiindcă îţi doreşti ca totul să arate perfect, venim în întâmpinarea ta cu sfaturi în ceea ce priveşte amenajarea livingului cu bun gust şi eleganţă:

Alege un stil modern, atrăgător, mai ales dacă eşti o persoană mereu ocupată, care pune accent pe funcţionalităţile unei locuinţe. Mobilierul din lemn masiv produs în fabrica noastră din Iaşi va crea un spaţiu modern, dar confortabil în acelaşi timp, în care se vor simţi bine toţi cei care îţi vor călca pragul. Poţi opta pentru nuanţe de bej, wenge şi accente de negru, obţinând un decor cu totul special din punct de vedere vizual.

Alege elemente de decor inedite, un covor neobişnuit sau draperii ceva mai excentrice, pentru a-ţi pune în valoare spaţiul şi a-i oferi o notă de personalitate. Ai grijă şi la culorile alese pentru pereţi, căci ele dictează tonul şi atmosfera din întreaga încăpere. Nuanţele vibrante precum: roşul, galbenul sau portocaliul sunt perfecte pentru a te antrena, însă pot fi obositoare atunci când ajungi seara acasă şi tot ce vrei este să vezi un film bun sau să citeşti o carte interesantă. În schimb, nuanţele de verde, albastru sau mov lavandă au un efect calmant şi relaxant. Pentru un design elegant şi echilibrat, noi îţi propunem tonuri neutre, accentele de culoare urmând a fi punctate cu ajutorul elementelor de decor.

Alege elementele de decor în funcţie de stilul de design adoptat, dar şi de măsura mobilierului. Covorul trebuie să fie mai lung decât canapeaua sau colţarul, ţinând cont de faptul că o regulă importantă a designului precizează acest detaliu. În plus, trebuie să fie în armonie cu paleta de culori a mobilierului. Într-o cameră albă, spre exemplu, merge foarte bine un covor colorat. Dacă ai un living dreptunghiular, poţi alege un covor de tip potecă, întrucât va crea impresia unui spaţiu mai mare şi mai aerisit. Dacă dispui de ferestre largi, alege perdele diafane şi draperii cu texturi cât mai fine. Dacă geamurile nu sunt însă foarte generoase, poţi renunţa cu totul la draperii sau poţi alege unele în tonuri cât mai deschise.

Ai grijă la lumina ambientală, căci ea va da tonul întregii camere. În acest sens, poţi monta o lampă de tip pendul chiar în centrul plafonului, cu o lumină caldă. În plus, spoturile luminoase te pot ajuta să evidenţiezi anumite zone din living, precum: şemineul, un tablou sau biblioteca. Dacă iubeşti să citeşti, alege veioze şi lampadare cu o lumină rece, ce îţi vor da o stare de relaxare şi bună dispoziţie.

Ai grijă la electronicele pe care le amplasezi în living. Nu are rost să îţi aglomerezi spaţiul cu obiecte nefolositoare, ci poţi alege doar lucruri cu o componentă de entertainment: un televizor ultra HD, un sistem de iluminare inteligent, un sistem home cinema, poate un soundbar sau o consolă. Iar dacă prietenii îţi vin des în vizită, poţi opta pentru un espressor pe care să-l instalezi în barul din living, unde îşi poate face loc, la nevoie, chiar şi un mini-frigider pentru vin.

Alege piese de mobilier de dimensiuni proporţionale cu cele ale camerei. Acestea trebuie să fie multifuncţionale, compacte şi eventual cu spaţii de depozitare discrete. Canapeaua ar trebui să fie extensibilă, iar alături de ea poţi amplasa o bibliotecă, un fotoliu mic sau o masă de cafea şi vei avea ce îţi trebuie, fără să aglomerezi spaţiul.

Mobila din lemn masiv produsă în fabrica noastrădin Iaşi se ridică la înălţimea celor mai înalte aşteptări şi exigenţe, reuşind să acopere toate nevoile clienţilor şi să le aducă satisfacţie pe termen lung. Contactează-ne la numărul de telefon 0783 160 080 şi spune-ne cum ai dori să arate mobilierul mult visat, pentru ca noi să îl realizăm exact aşa cum îţi doreşti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *