Amenajarea living-ului, în funcție de stilul locuinței

Una dintre camerele centrale din locuința ta este livingul. Aceasta nu este doar o încăpere în care te poți relaxa tu și familia ta, ci este și un spațiu pentru oaspeți. De aceea, trebuie să fie un loc cât mai armonios și primitor. Ideal ar fi să păstrezi o armonie între noile idei de amenajare și tematica deja stabilita pentru restul locuinței tale, pentru a nu crea un constrast nefavorabil. În continuare ți-am pregătit câteva sugestii de stiluri actuale din care te poți inspira pentru a crea un living perfect.

Living în stil modern

Stilul modern nu este deloc pretențios și este lipsit de restricții, întrucât ai posibilitatea să îți pui în aplicare preferințele în materie de cromatică, mobilier și decorațiuni. Tematica îmbină estetica elegantă cu elementele practice și funcționale din cameră. Astfel, pentru a crea o armonie între acestea, ar trebui să creezi în camera de zi două zone centrale. Zona de relaxare primează, iar recomandarea noastră este fotoliul cu extindere KENY, care oferă un confort ridicat. Suprafața practică a camerei poate avea în centru o canapea Velvet Noblin, în stil Art-Deco și o masă de dining alb lucios, cum ar fi cea de la Zarni, unde îți poti răsfăța invitații cu deliciile culinare pregătite de tine.

Living în stil clasic

Dacă îți dorești un living cât mai spațios și simplu, atunci stilul clasic este cel după care ar trebui să te ghidezi.  Funcționalitatea și eleganța sunt carcateristicile principale care definesc acest stil iar ideile de amenajare îmbină confortul cu un design unic. Astfel, ar trebui să optezi pentru decorațiuni și piese de mobilier din palete cromatice cât mai neutre. O canapea, o bibliotecă piramidă și o comodă pentru televizor ar trebui să fie piesele centrale din încăpere. Nu opta pentru multe decorațiuni pentru a nu încărca inutil camera.

Living în stil rustic

Mobilierul din lemn masiv și decorațiunile lucrate manual în detaliu sunt elementele care descriu stilul rustic. Dacă crezi că acesta este tipul de amenajare după care vrei să te ghidezi poți opta pentru un mobilier confecționat din lemn masiv de stejar sau fac sau unul care are accente de lemne. Comodele, măsuțele de cafea, scaunele și alte elemente, realizate în aceeași manieră se încadrează perfect îm acest peisaj rustic. Printre paletele de culori predominante ale acestui stil se numără culorile pale, nuanțele de maro sau alb, culori care imită perfect naturalețea și creează o atmosferă relaxantă, de poveste.

Living în stil vintage

Stilul vintage este potrivit pentru fanii anilor ’20 – ’70, care pot reda atmosfera de atunci  prin alegerea elementelor de décor specific. Piesele de mobilier potrivite sunt cele din lemn masiv, în nuanțe de alb, accente aurii, degradeuri și nuanțele de maro. Acestea vor contura perfect perioada vintage și vor da o notă de eleganță aparte camerei, Un punct central de interes din încăpere este canapeaua sau colțarul. Recomandarea noastră este să optezi pentru canapele din piele ecologică cu brațe și picioare din lemn, tapițate sau din materiale rezistente în aceleași palete cromatice cu mobile albă sau maronie pentru a se încadra armonios cu restul elementele vintage din cameră.

Living minimalist

Trendul minimalist are influențe urbane și este inspirat din cotidian. Poți opta atât pentru piese de mobilier clasice, care nu ies prea tare în evidență, urmând ca iluminarea și  restul elementelor de decor să preia toate caracteristicile acestei teme. De asemenea, poți alege și o mobile inspirată din zona vintage sau retro sau ai putea opta pentru elemente decorative originale,  personalizate create la comandă special pentru tine. Stilul minimalist îți e o îmbinare  a celor 4 stiluri enumerate anterior și îți dă libertatea să pui amprenta în încăpere pentru a crea un living inedit și unic.

Așadar, indiferent de stilul de amanajare pentru care optezi, nu uita că livingul trebuie să se potrivească cu tematica din restul locuinței și că trebuie să fie un spațiu aromonios care îți reflect personalitatea și unde te simți bine atât tu, cât și invitații care aleg să îți treacă pragul. Piesele de mobilier alese pentru această încăpere sunt cele care o pot schimba total, iar dacă sunt alese correct pot  transforma correct spațiul. Dacă încă nu este lămurit(ă) cu ce stil și se potrivește, contactează-ne la numărul de telefon 0783 160 080, iar noi îți venim în ajutor cu multe idei creative.